Erica Carnea Biljka

Erica Carnea Biljka. Boja cvjetova varira od crvene, ružičaste ili bijele boje. Procvijeta još u vremenu prvih nagovještaja proljeća, ponekad, kad su zime blage, već u decembru.

Ovo Je Odlična Medonosna Biljka - Domacinska Kuca
Ovo Je Odlična Medonosna Biljka – Domacinska Kuca from domacinskakuca.rs

Vrsta sadnice koja može da prezimi na otvorenom. Erica carnea adalah spesies tumbuhan yang tergolong ke dalam famili ericaceae. Vres, zimzelen, niski žbun visine do 30cm, 60 cm u prečniku.

Listovi Su Joj Igličasti, Intenzivne Zelene Boje I Veoma Su Dekorativni.

Vres, zimzelen, niski žbun visine do 30cm, 60 cm u prečniku,cveta krajem jeseni i tokom zime pink. Takođe je i vi možete uzgajati u vašem vrtu. Erica carnea (erika) fi 13 | vrtni centar flora from flora.com.hr.

See also  Erica Carnea Bees

Od Sobnih Vrsta Erike, Najviše Se Za Uzgoj Biraju:

Erica carnea, vres vres je niski zimzeleni žbun visine do 25 cm i širine do pola metra. Ova biljka dobro podnosi niske zimske temperature. ( erica carnea kramer's red i erica carnea isabell) erica se sadi u basti, ne mrzne.

Raste Kao Manji Žbun Od 10 Do 30 Cm.

Listovi su joj igličasti, intenzivne zelene boje i veoma su dekorativni. Ukoliko je zima topla i blaga može cvjetati i u prosincu. Erika je niski zimzeleni žbun visine do 25 cm i širine do pola metra.

Pčele Ga Rado Posećuju, Sakupljajući Polen, Ali Važno Je Spomenuti Da Med N

Listovi su igličasti, intenzivne zelene boje i veoma su dek. Erica carnea će cvjetati čak i kada je prekrivena snijegom. U ponudi roze i bela erika.

Cvetovi Beli, Vidljivi Zbog Tamnog Lišća.

Erika je i medonosna biljka, koja omogućava pčelama da stvore visoko kvalitetan, taman, skoro crni med. Voli kiselo tlo, sunčano, polusjenovito ili sjenovito mjesto. Erika (erica) je zimzeleni grm, koji se javlja u čak 800 varijanti, a neke od njih će vaš vrt ili dom uljepšati i tijekom zime.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.